21 ian. 2011

Naziştii vânaţi prin jungle, securiştii la mare cinste!

Marius Oprea la Oradea: „În timp ce naziştii sunt vânaţi prin junglele din Amazon, securiştii noştrii şi-au ridicat vile la marginea oraşelor”

http://www.oradeapress.ro/2011/01/marius-oprea-la-oradea-%E2%80%9Ein-timp-ce-nazistii-sunt-vanati-prin-junglele-din-amazon-securistii-nostrii-si-au-ridicat-vile-la-marginea-oraselor%E2%80%9D/

Expoziţia vernisată la Biblioteca Judeţeană din Oradea sub titlul „Numitorul comun: moartea”, s-a bucurat nu doar de o audienţă impresionantă ci şi de o serie de declaraţii extrem de interesante cu privire la adevărata stare de fapt a societăţii româneşti postcomuniste. Istoricul şi scriitorul Marius Oprea a făcut mai multe dezvăluiri atât cu privire la victimele şi călăii comunismului cât şi la efectele pe care „îndrăzneala” de a le face publice le are asupra vieţii sale persoanale.

Directorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR), Marius Oprea a început conferinţa cu un scurt metraj sugestiv, în care a prezentat o serie de săpături pe care le-a coordonat personal. S-a vorbit despre fiecare victimă în parte, trecându-se în revistă atât cele întâmplate cât şi cine se crede a fi fost autorii acestor crime.

După acest moment a urmat conferinţa „De ce dezgropăm morţii comunismului”, o conferinţă care s-a desfăşurat ca un dialog liber, interactiv între participanţi şi Marius Oprea.

„Dacă vrei o lume mai bună, trebuie să o schimbi. Şi schimbarea începe cu tine însuţi”


Întrebat de un participant ce părere are despre condamnarea comunismului, directorul CICCR a răspuns:

„Nu vreau să fac politică. Trebuie însă să spun că Preşedintele României nu a crezut niciun moment în condamnarea comunismului. A făcut-o doar pentru imagine şi popularitate. Dacă ar fi făcut-o serios ar fi trebuit ca imediat după acel gest să vedem o mulţime de securişti arestaţi. Nu a fost însă nimeni arestat.

Adevărul este că dacă vrei o lume mai bună, trebuie să o schimbi. Şi schimbarea începe cu tine însuţi. Cea mai rară constatare pe care o face un român este „am greşit, sunt vinovat”. Au existat foarte multe cazuri în care am aflat cine au fost criminalii, am stat chiar de vorbă cu unii, dar nu i-am auzit să se considere vinovaţi”

a povestit Marius Oprea. Acesta a mai explicat că societatea de astăzi continuă să fie nedreaptă pentru că nu are suficiente informaţii şi că acest lucru trebuie schimbat:

„Este trist să constaţi că unii dintre cei care au ucis în numele comunismului au fost sau vor fi îngropaţi cu salve de tun, ca nişte eroi, în timp ce victimele lor au sfârşit în gropi comune la margine de garduri sau în şanţuri. Ăştia care au fost ticăloşi, care au torturat sau ucis nu pot şi nu vor mai putea să doarmă liniştiţi. Asta pentru că acum începem să arătăm adevărata faţă a comunismului. Arătăm morţii. Nu date şi teorii sau păreri.

Nu poţi condamna comunismul ci pe cei care au torturat şi ucis în numele lui. Continuăm să aflăm lucruri uluitoare şi să rămânem şocaţi. Spre exemplu cei care intrau mai nou în securitate trebuiau să îşi dovedească loialitatea într-un mod ieşit din comun. Trebuiau să împuşte un condamnat în cap. Cei care erau executaţi erau de regulă împuşcaţi în spate, dar cel care era nou, tânăr trebuia să împuşte victima în cap. Nu conta că era deja moartă sau încă se mai zbătea. Ăsta era certificatul de intrare în securitate”.

Întrebat care consideră că sunt diferenţele dintre nazism şi comunism Marius Oprea a declarat că ar fi foarte multe de vorbit dar că unul dintre aspecte este foarte important de menţionat: „În timp ce naziştii mai sunt încă vânaţi prin junglele din Amazon foştii noştri securişti şi-au ridicat vile la margina Oradiei, a Clujului sau Bucureştiului”.

Despre ce înseamnă să lucrezi la condamnarea cu probe a comunismului în România


Faptul că România, spre deosebire de celelalte ţări pentru care condamnarea comunismului nu a rămas la nivel de vorbe, nu a avut parte de o lustraţie se vede cel mai bine în munca celor care încearcă să arate lumii întregi crimele pe care fostul regim le-a făcut. Şi când spunem asta, ne referim, în primul rând, la presiunile şi ameninţările la care sunt supuşi membrii CICCR.

„Deşi am domiciliu în Germania familia mea a trebuit să-şi schimbe de patru ori adresa. Mi-au dat unii telefoane ca să-mi povestească cum îmi vor viola şi tortura soţia sau cum îmi vor omorî copilul sub ochii mei. Am pus organele abilitate să cerceteze aceste telefoane şi am primit din partea SRI două pagini de raport în care mi se spunea că nu e de competenţa lor şi că să mă adresez firmei de telefonie. Aceasta este realitatea, aceasta este lumea adevărată în care trăim în România europeană a secolului XXI”

a declarat Marius Oprea. Mai mult, conform aceleiaşi surse, unii dintre membrii din cadrul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România au fost ameninţaţi în repetate rânduri că li se va da foc la locuinţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu