9 ian. 2011

Senzational ! O publicatie israeliana recunoaste ca Miscarea Legionara nu a fost incriminata la Tribunalul de la Nurnberg !


Un interesant remember din presa israeliana de acum 21 de ani. Deosebit de interesant pentru istoria recenta a societatii romanesti.
Este vorba de publicatii israeliene care, in ianuarie 1990, recunosteau faptul ca Miscarea Legionara nu a fost incriminata de Tribunalul International de la Nurnberg. De asemenea, foarte interesant este faptul ca, atat in cotidianul Maariv cat si Revista mea - publicatie a evreilor de limba romana editata la Tel Aviv, se exprima, cu acea ocazie, ingrijorarea unor cercuri evreiesti in legatura cu iminenta revenirii legionarilor in viata publica romaneasca, pe fondul instaurarii statului de drept si democratiei, ca urmare a caderii totalitarismului comunist.
Autorii materialului in cauza exprima ingrijorarea "unor cercuri evreiesti" cu privire la intoarcerea in tara a "fostilor legionari", facind public faptul ca "ingijoratii" in cauza facusera deja demersuri pe langa Ambasada SUA la Bucuresti pentru "a impiedica revenirea elementelor periculoase" pe care le acuzau ca urmeaza sa provoace "agitatii antisemite", compromitind astfel "eforturile de democratizare" (sic!).
Autorii se declarau ingrijorati de consecintele juridice ale faptului ca "Garda de Fier nu apare pe lista organizatiilor fasciste scoase in afara legii, dupa Procesul de la Nurnberg", precum si in legatura cu declaratiile reprezentantilor unui partid (se pare ca era vorba de Partidul National Taranesc-Crestin Democrat), care apreciasera ca legionarii "se pot intoarce acasa, avind dreptul democratic de a-si sustine platforma politica". Lucru firesc de altfel, in conditiile in care timp de 45 de ani se bucurasera de aceleasi drepturi in Occidentul liber.
Dar va lasam sa cititi in intregime restituirea noastră.
"Revista mea", Nr. 1394, 18 ianuarie 1990

URMARI
ȚI,
PRINDEȚI, ARESTAȚI !

În cotidianul israelian ,,Maariv" (nr. 12.853 din 4 ianuarie 1990. pg.14) a apărut următorul anunț): "Poliția israeliană, Secția de cercetare a crimelor naziste, Comandamentul naţional Yaffo, rehov Salame 18, telefon 03-5124357/8, deschide o anchetă împotriva a doi membri ai ,,Gărzii de Fier": Chirilă Ciuntu şi Laurian Talnareu, bănuiţi de a fi participat la pogromul care a avut loc în luna ianuarie 1941, la Bucureşti. Toţi martorii oculari ai acelor evenimente, care deţin amănunte şi pot depune mărturie despre crimele, jafurile şi agresiunile efectuate de cei doi suspecţi, în acele zile, sînt rugaţi să se adreseze unităţii respective a Poliţiei israeliene".

Din acest moment, cei doi ticăloşi sînt puşi în urmărirea tuturor polițiilor lumii libere. Numele asasinului Ciuntu a figurat, o vreme, printre colaboratorii publicațiilor legionare din Occident. Cititorii noştri care au avut de suferit din partea lor, sînt insistent rugaţi să se adreseze Poliţiei israeliene. Criminalul de război nazist, Ciuntu ăla ca şi "camaradul" lui, Talnareu, ca şi alţii - trebuie puşi să plătească.

Anunţul din ,,Maariv" are şi o mare importanţă juridică. În ianuarie 1941, legionarii au dezlănţuit Rebeliunea, iar Antonescu a reprimat-o fără milă. I-a omorît, i-a închis, a obţinut de la Hitler internarea în lagăr a legionarilor din Germania nazistă. Din această cauză, "Garda de Fier" nu apare pe lista organizaţiilor fasciste scoase în afara legii, după procesul de la Nuerenberg – desi era o organizaţie tipic fascistă. Trifa a fost expulzat din Statele Unite pentru că a mințit în clipa emigrării, nu pentru a fost membru (de frunte) al "Gărzii". Acum, dacă acel Ciuntu şi golanul celălalt vor putea fi prinşi şi inculpaţi - pentru masacrul de la București - se va putea dovedi că “Garda de Fier” a organizat şi executat pogromul. Să nu uităm: Horia Sima trăieşte în Spania. Faust Brădescu mai trăieşte în Frannţ etc.. Nici o diferență între ei şi Eichmann sau Szalaszy. Lumea normală trebuie să se scuture de asemenea spurcăciuni. Este păcat că bandiţii ăştia au apucat să îmbătrînească, însă vîrsta lor înaintată nu-i un motiv de iertare.

În România nouă, un reprezentant al partidului creştin al agricultorilor a declarat că foştii legionari se pot întoarce acasă”, avînd dreptul democratic de a-şi susține platforma politică. In schimb, d. Petre Roman – premierul actual – a declarat că nu va permite reîntoarcerea legionarilor, ”extremişti nazişti”.

_____________________________________________________________________________

În anumite cercuri evreieşti se manifestă îngrijorarea că printre cei ce se vor întoarce în ţară se vor strecura şi foşti legionari, dornici să provoace agitaţii antisemite, diversiunea fiind azi mai necesară ca oricînd. Se transmite că în această privinţă a fost avertizată şi Ambasada americană de la Bucureşti, care a promis să exercite, pe cât posibil, un control discret al celor ce se repatriază, pentru a împiedica revenirea elementelor periculoase. Ambasada americană a şi fost avizată asupra cîtorva nume de legionari care, revenind în ţară pot compromite eforturile de democratizare.

_________________________________________

Un comentariu:

  1. Sa nu se confunde Miscarea Legionara cu faptele unor infractori care s-au amestecat printre legionari. Apreciez pozitiv articolul din publicata israeliana.

    RăspundețiȘtergere